Vegan skin- en aftercare: wat gebruik je om je vegan tattoo hélemaal vegan te houden?

Vegan Tattoos en skincare

In ons vorige blog hadden we het al even over vegan tattoo inkt. Daar kon je al lezen dat vegan tattoos eigenlijk veel verder gaan dan alleen de inkt die gebruikt wordt. Er zijn ook bijproducten die gebruikt moeten worden om een tattoo te kunnen zetten. Zoals scheermesjes en stencilpapier. Maar ook: de crèmes die je op je net gezette tatoeage moet aanbrengen om deze gehydrateerd en gezond te houden. 

 

En precies daar gaan we het in dit artikel even over hebben: vegan skincare, ook wel vegan aftercare genoemd. De nazorg van je mooie nieuwe plaatje is belangrijk. Een net gezette tatoeage moet namelijk helen en is gevoelig voor infecties. Tijdens het genezingsproces moet je daarom goede producten gebruiken om de huid te verzorgen. 

Vegan skincare voor jouw tatoeage 

Helaas komen de hydraterende bestanddelen en andere ingrediënten van tattoo skincare vaak van dierlijke producten. Als diervriendelijkheid ook voor jou belangrijk is, dan kies je voor veganistische aftercare. Vegan skincare is inmiddels steeds meer beschikbaar, waar wij bij Art & Ink ontzettend blij van worden. Zelf gebruiken we de producten van Balm Tattoo Vegan en Carl&Johan

Goede aftercare helpt de huid genezen 

Een goede verzorgingscreme zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en niet uitdroogt, waardoor de tattoo sneller geneest. Het is belangrijk om voor goede producten te kiezen, want je wilt geen agressieve, chemische middelen op je huid. Zeker niet wanneer deze beschadigd is, zoals wanneer je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten. 

Voedende bestanddelen 

Vegan skincare zit bomvol goede ingrediënten zoals vitamines om je huid zich übersnel te helpen herstellen, zoals vitamine A en vitamine D. Daardoor hoeft de aftercare vaak ook alleen in het begin gebruikt te worden. Maar sommige tattooliefhebbers geven hun tatoeages hun gehele leven extra aandacht. Je inhouden hoeft dus niet!

Breng je tattoo skincare op de juiste manier aan 

Het is belangrijk dat je de instructies van de vegan skincare die jij gebruikt zorgvuldig opvolgt. Te weinig crème is namelijk niet goed, maar teveel ook niet. Je huid kan namelijk uitdrogen en of juist niet goed ademen wanneer je niet de juiste dosis aanbrengt. Zowel uitdroging als niet kunnen ademen kan zorgen voor kleur- en kwaliteitsverlies van je tatt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches