Voordelen van kleuren -

Voordelen van kleuren

Kleuren voor volwassenen !

Denk je dat urenlang kleuren slechts een tijdverdrijf uit je jeugd is ?

Think again! De volwassen kleurboek trend is wereldwijd verspreid, waarbij sommigen zelfs opduiken in de bestsellerlijsten. Met de talloze voordelen voor de gezondheid van kleuren voor volwassenen, is het misschien tijd om de markers, kleurpotloden en stiften weer tevoorschijn te halen!

Verminder stress en angst

Kleuren heeft het vermogen om het angst centrum van je hersenen, de amygdala, te helpen ontspannen.
Het zorgt voor dezelfde staat als meditatie door het verminderen van de gedachten van een rusteloze geest. Dit wekt een mindfulness gevoel en rust op, die het weer mogelijk maakt voor je geest om wat rust te krijgen na een lange dag op het werk of wat er nu allemaal in de wereld speelt.

Verbeterd motoriek en zicht

Kleuren gaat verder dan alleen een leuke activiteit voor ontspanning. Het vereist dat de twee hersenhelften communiceren. Terwijl logica ons helpt binnen de lijnen te blijven, het kiezen van kleuren brengt het creatieve denkproces teweeg.

Verbeterd de slaap

We weten dat we een betere nachtrust hebben wanneer we ‘s avonds het gebruik van elektronica minderen, omdat de blootstelling aan dit licht je niveau van het slaaphormoon melatonine vermindert. Kleuren is een ontspannende en “non-digital” bedtijd ritueel die dat melatonine niveau niet zal verstoren.

Verbeterd focus

Kleuren vereist dat je je concentreert, maar niet zo veel dat het stressvol is. Het opent je frontale kwab, die controleert het organiseren en het oplossen van problemen, en stelt u in staat om al het andere opzij te zetten en in het moment te zijn, het wekt focus op.

Je hoeft geen expert of kunstenaar te zijn om te kunnen kleuren!

Als je op zoek bent naar een fijne manier om te ontspannen na een stressvolle dag op het werk, zal kleuren je zeker verrassen! Kies ontwerpen/ afbeeldingen die je leuk vindt en kleur het zoals jij dat wilt en leuk vind!

Vanaf komende week vind je kleurplaten in Tattoo Style, die je gratis kunt downloaden, op de site! En nog leuker als je de smaak te pakken hebt gekregen… er is ook een kleurboek te bestellen!! Dus houd de site in de gaten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches