De veelzijdigheid van Stencil Art -

De veelzijdigheid van Stencil Art

De veelzijdigheid van Stencil Art

Als het gaat om woning inrichting, stoffen ontwerpen etc., sjabloneren is iets dat je zou kunnen overwegen. Het is een kunst en ambachtelijke techniek, die steeds meer in de mode komt. Meer populair geworden vanwege de vele (Amerikaanse) tv-shows die iets van de mogelijkheden laten zien. Kortom, het is echt fun om dit te doen! Veel meer ook omdat iedereen dit zonder al teveel moeite kan doen.

Sjabloneren is een methode die (zoals alles wat je nieuw aan moet leren) geduld en natuurlijk, praktijk vereist. Maar nogmaals, je hoeft niet in paniek te raken, zelfs als je nog een beginner bent is dit een laagdrempelige manier van creëren. Er zijn verschillende soorten materialen die je daadwerkelijk kunt inzetten om te gebruiken. Online winkels evenals de Art Supply winkels hebben ze beschikbaar. Desondanks, het kiezen van de juiste materialen is niet zo ingewikkeld. Als je er helemaal klaar voor bent om te gaan stencilen, dan is dit de perfecte tijd om er meer over te leren. Lees verder, zodat je jouw project in een mum van tijd kunt beginnen!

Stencil project

Een stencil of sjabloon kan eigenlijk op vrijwel elk type object wordt geplaatst. Je kunt sjabloneren op een doek/canvas, glas, of op de muren van je huis. Natuurlijk, verschillende objecten vereisen verschillende materialen. Hetzelfde geldt voor de verf die je nodig hebt om te gebruiken. Er zijn verschillende stencil ontwerpen waar je uit kunt kiezen uit, maar dit betekent zeker niet dat je het ook aan je eigen verbeelding kunt overlaten. Er is geen limiet als het gaat om het gebruik van je eigen gevoel voor creativiteit. Je kunt elke stijl creëren en ontwerpen die je maar wilt.  
In feite, sjabloneren kunt u ook uw ontwerp te dragen naar een andere vorm van media. Hierdoor zal de inkt verplaatsen naar de gekozen media, zodat het ontwerp kan worden gerepliceerd op het andere object geplaatst onder. De basis verf te gebruiken voor uw project zijn de stof verven en acryl verf.

Verf, mogelijkheden en materialen

Een stencil ontwerp overbrengen op glas kan wel een beetje ingewikkeld zijn. Er zijn een paar soorten verf of inkt die geschikt zijn voor glas. Zorg er daarom voor om de juiste te kiezen, omdat je de inkt of verf niet kunt afwassen van het glas.
Fact: een stencil geeft je de mogelijkheid je ontwerp over te dragen naar een andere vorm van media. Zodat het ontwerp kan worden gerepliceerd op het andere object. De basis verf die we gebruiken voor je project zijn stof verf en acryl verf.


Sjabloneren of stencilen op een ruwe stof is een andere uitdaging. Als je van plan bent om een stencil op je jas te zetten, maak dan gebruik van speciaal stencil materiaal (meestal zit het m meer in de juiste techniek) en de juiste stof. Ook is het belangrijk de stof van je jas vlak te trekken. Tip: Bestel de online workshop Stencil Art on Fashion die binnenkort uitkomt! En leer zo stap voor stap de basis technieken.

Als het gaat om huis decoratie, sjabloneren of stencil art is zeker iets een om te overwegen. (Kinder)slaapkamers zijn heel erg geschikt voor het gebruik van deze techniek. Je kunt “namen” stencils op het hoofdeinde van een bed plaatsen of maak een paar leuke ontwerpen op de muren. De muren van je huis zullen worden omgezet in een wallpaper design of behang look omdat het lijkt op dezelfde techniek. Mix en match de kleuren van je keuze en krijg een nieuw gevoel bij je interieur door het plaatsen van deze kunstwerkjes.
 
Let’s have fun!
 
Stencil Art en sjabloneren laat je de meest prachtige ontwerpen creëren. In feite kun je hiermee altijd experimenteren afhankelijk van je gevoel of het seizoen. Stencilen is ook nog eens een super leuke activiteit om samen met bijv. familie leden of vrienden te doen. Kijk eens hoe je elkaar hier in kunt aanvullen and have fun!
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches