Calligraffiti -

Calligraffiti

Calligraffiti

tattooarnhem, moderne tattoos

De term calligraffiti al eens horen vallen of heb je er nog nooit van gehoord en wil je graag weten wat het is? Wij geven je wat uitleg over calligraffiti. Zo ben je helemaal bij en beschik je over heel wat kennis over dit begrip.

 

Een combinatie van verschillende kunstvormen

 

Combineer kalligrafie, typografie en graffiti en je hebt een goed idee wat calligraffiti is. Het gaat om een vorm van visuele kunst, waarbij letters in composities geplaatst worden. De boodschap die wordt overgebracht gaat op deze manier verder dan enkel de betekenis van de tekst. Het gaat dus uiteindelijk om een woordgroep die in een visuele layout wordt gegoten. De grens tussen kunst en vandalisme is vaak flinterdun en vaak zijn de teksten ook wel provocerend. Een dubbele laag is nooit ver weg.

 

Een beetje geschiedenis

 

Over de geschiedenis van de term is weinig bekend. Af en toe wordt de Nederlander Niels Shoe Meulman genoemd als bedenker, maar dat blijkt niet te kloppen, want de term gaat al veel langer terug. Al in 1986 kwam de term ter sprake, terwijl de roots van de kunstvorm uit de jaren ‘50  in het Midden-Oosten en Noord-Afrika lijken te dateren. Echte regels zijn er de dag van vandaag nog steeds niet en het gaat meestal om een vrije expressie. De grens met graffiti is niet altijd even duidelijk, maar je kunt wel stellen dat er bij calligraffiti een diepere betekenis is.

 

Een calligraffiti tattoo

 

Het verbaast je waarschijnlijk niet, maar nog heel wat tattoo-artiesten halen hun inspiratie uit de calligraffiti. Logisch, want deze kunstvorm komt vaak perfect tot zijn recht op het lichaam. Er zijn heel wat grote namen in het wereldje die bekendstaan om deze vorm van tattoos. Jiwoo Park en MOE zijn maar enkele gereputeerde namen, maar ook in Nederland zijn er heel wat artiesten die de techniek in de vingers hebben. Vaak gaat het om volledig zwarte tattoos die sierlijk ogen, maar toch perfect passen binnen de urban scene. Ze hebben vaak een bijzondere betekenis en zijn emotioneel geladen.

 

Zelf een calligraffiti tattoo?

 

Wil je zelf een pareltje op je lichaam? Maak dan zeker eens een tussenstop bij Art & Ink Gallery in Arnhem. Als geboren kunstenaars zijn we ook thuis in calligraffiti en zetten we deze kunstvorm om in een spraakmakende en aantrekkelijke tattoo. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden, halen enkele voorbeelden boven en denken mee over de perfecte tattoo. Dit alles doen we in comfortabele omstandigheden en in een leuke, kunstzinnig setting. Inspiratie zat dus! Ook jouw tattoo nemen we met plezier onder handen. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches