Fineline tattoos voor de fijnproevers -

Fineline tattoos voor de fijnproevers

Fineline tattoos voor de fijnproevers

Tattoos zijn er in alle mogelijke maten, kleuren en vormen. Gelukkig is smaak persoonlijk! Toch zien we in onze studio de laatste jaren de vraag naar fineline tattoos meer en meer stijgen. Logisch, het zijn dan ook subtiele tattoos voor fijnproevers. Wij lichten deze tattoos er even uit.

Een enorm oog voor detail

De bijzondere eigenschappen van een fineline tattoo? Het enorme oog voor detail. Ervaren artiesten toveren met de fijne lijnen en de pentekeningen. Een vaste hand is natuurlijk nodig, maar de resultaten zijn vaak verbluffend. Over het algemeen zijn deze tattoos monochroom en minimalistisch, maar an sich kun je er alle creatieve kanten mee uit.

Een fineline tattoo bestaat uit – zoals de naam al doet vermoeden – fijne kromme en rechte lijnen zonder schaduw of 2D/3D effecten. What you see is what you get dus. De vorm is dus de belangrijkste factor in deze tattoo. Deze kunstwerkjes kunnen extreem gedetailleerd uitgewerkt worden, maar net zo goed houd je ze eerder minder complex. De kunst van het weglaten is hier juist de kracht van het ontwerp. De lijnen kun je laten aanvullen met een steunkleur of dotwork. Het is maar wat je zelf mooi vindt.

Quasi pijnloos

Een leuk neveneffect bij het zetten van een fineline tattoo? Door de bijzondere naalden die gebruikt worden, zou je ook net iets minder pijn voelen bij het zetten van de tattoo. Bovendien moet de huid voor dit type tattoo niet al te diep `geprikt` worden, waardoor je huid net iets minder tijd nodig heeft om te herstellen. Alleen maar voordelen dus aan zo’n fineline tattoo.

Kies je tattoo artist zorgvuldig

Kies de tattoo artist die het kunstwerkje op je lichaam gaat zetten wel zorgvuldig. Je hebt heel wat skills en dus die vaste hand nodig om een fineline tattoo te zetten. Een foutje is snel gemaakt en veel ruimte om te corrigeren is er niet bij dit type tattoo.

Fineline tattoos ogen geweldig

Waarom deze tattoos plots zo populair zijn geworden? Het feit dat ze geweldig ogen op Instagram en andere sociale media zal vast en zeker meespelen. Bovendien zijn ze minder bombastisch dan heel wat andere stijlen, waardoor twijfelaars toch over de streep worden getrokken of mensen vaak kiezen voor fineline bij een eerste tattoo.

Meer weten over deze techniek?

Wil je meer weten over fineline tattoos of er zelf eentje laten zetten? Kom dan zeker eens langs onze studio. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in fineline tattoos en de technieken die erbij komen kijken. We denken graag met je mee, komen met een super leuke tattoo op de proppen en maken er een geweldig kunstwerkje van!

4 reacties op “Fineline tattoos voor de fijnproevers”

        1. Hallo Louise, Via het contactformulier of via de mail geeft altijd binnen 24 uur een reactie. Ik lees helaas nu pas je bericht! Fijne dag, Natasja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches