De 5 Tattoo Trends in 2020 -

De 5 Tattoo Trends in 2020

Als je dacht dat enkel in fashion trends van toepassingen zijn, vergeet dat dan maar snel. Ook op het vlak tattoos zijn er elk jaar nieuwe trends. Welke trends dat voor 2020 zijn? We zetten alvast de 5 belangrijkste trends op een rijtje. Wil je helemaal “bij” zijn, dan weet je na het lezen van deze blog welke tattoo een plekje op je lichaam verdient.

 

Trend 1: Super kleurrijk

 

In 2020 houd je maar beter van kleur. Kleurrijke tattoos blijken volgens toonaangevende bronnen, de hype te zijn. Waar 2019 in het teken van minimalisme stond, mag het in 2020 allemaal wat vrolijker en dus minder somber. Uiteraard zullen de zwarte, strakke lijnen nu niet plotsklaps verdwijnen, maar ze zullen niet meer allesoverheersend zijn. Creatieve artiesten spelen met kleuren en vormen. Wat minder opvallend? Ga voor pastel, daarmee zit je altijd goed.

 

Trend 2: Stick-and-poke tattoos

 

Deze tattoo wordt met de hand gezet, zonder machines en elektriciteit dus, en laat je maar beter aan een specialist over. Het spreekt voor zich dat dit voor een bijzonder effect zorgt. Kunstenaars die zich bekwaamd hebben in deze techniek zullen verder blijven scoren in 2020. Het mag dan wel een nieuwe trend lijken, de techniek is al eeuwenoud en terug van weggeweest. Stipje voor stipje wordt de tattoo in je huid gegraveerd totdat je een waar kunstwerkje hebt.

 

Trend 3: Fine line

 

Vergeet trend 1 als je wil en kies voor de fine line! Dunne, zwarte lijnen blijven net zo goed in. Minimalistische tattoos blijven veruit de meest gekozen tattoos en daar zal in 2020 geen verandering in komen. Ze vallen niet echt op en zijn vaak klein, zodat iedereen ermee wegkomt. Op de pols, achter je oor of ergens op de enkel: jij beslist.

 

Trend 4: Objecten

 

Een kopje koffie op je arm omdat je al jaren barista bent of een gitaar omdat je de podia plat speelt? Realistische objecten al dan niet uit je eigen leven geplukt doen het goed in 2020. Een beetje ironie is toegestaan, we geven het maar mee ;-).

 

Trend 5: Korea rules

 

Waarom de Koreaanse tattoos hoge toppen scheren? Geen idee, maar dit jaar breken ze wel helemaal door. De ontwerpen schieten alle kanten uit van bijzonder kleurrijk tot strak en minimalistisch, maar de stijl is onmiskenbaar. Typisch zijn de natuurtaferelen die in deze cultuur ruimschoots aan bod komen. Laat maar komen die vissen!

 

Zelf een tattoo laten zetten?

 

Zelf aan het denken aan een tattoo, al dan niet in lijn met de trends? Spring eens binnen en we bekijken samen de mogelijkheden. Van handpoked tot geometrisch en arty: wij hebben de skills in huis.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches