De allereerste Handpoked Academy van Nederland en België - artandinkgallery

Inloggen / Mijn Account

De allereerste Handpoked Academy van Nederland en België

 

Handpoked is een van de oudste manieren van tatoeëren, en het enige dat je ervoor nodig hebt is een naald en inkt. Het is echt handwerk en tegelijkertijd een prachtig ritueel. Omdat handpoked tatoeages vaak geassocieerd worden met een doe-het-zelf gevoel is het ook de methode waarmee veel mensen tegenwoordig beginnen met tatoeëren. Toch heb je er—net als bij machinaal tatoeëren—wel degelijk een goede basiskennis voor nodig. Dat is dan ook precies de reden waarom ik de allereerste Handpoked Academy van Nederland en België begonnen ben. Via mijn workshops en cursussen deel ik in een zo kort mogelijke tijd alle basiskennis over hand poked tattooing die je nodig hebt voor een vliegende start.

 

Contact met je klant

Een handpoked tattoo krijgen doet volgens de meeste mensen die er zelf een hebben net iets minder pijn dan met een tattoo machine, en ze helen vaak ook nog sneller. Het zetten duurt wel iets langer, maar ook dit kan voor zowel de tattoo artist als voor het canvas een voordeel zijn. Nog meer dan bij machinaal tatoeëren voelt het als iets wat je echt samen doet. Het is daardoor de perfecte methode voor je eerste tattoo – zowel om te zetten als om te krijgen.

 

Professionele materialen en een goede hygiëne

Jouw creatieve talent komt nog beter tot zijn recht wanneer je weet welke tools er zijn en hoe je die zo optimaal mogelijk in kunt zetten. Wat zijn nou de beste naalden bijvoorbeeld? En welke inkt is geschikt voor welke huid? Ook het gebruik en de plaatsing van stencils is een vak apart en vergt enige oefening. Daarnaast heeft elke tattoo een goede aftercare nodig. Die zorg voor je canvas, en de art die je hebt mogen zetten, horen ook bij het proces. Materiaalkennis en een goede hygiëne lijken dan misschien wel saaie bijzaken, maar uiteindelijk zorgen ze voor vertrouwen en een gegarandeerd prettigere tattoo experience.

 

Tussen kunst en ondernemerschap

Het is altijd zoeken naar de juiste balans tussen kunst en ondernemerschap, maar waarom zou je geen geld mogen verdienen met het delen van je talent? Tijdens mijn workshops en cursussen besteed ik daarom ook aandacht aan het ontwikkelen van je eigen identiteit als tattoo artist, het opbouwen van je portfolio en het delen van je werk op social media, en natuurlijk het bepalen van je prijzen. Zo worden jij en je werk gezien.

 

Tatoeëren—zeker op de handpoked manier—is voor mij echt een kunstuiting. Wat is het voor jou? Wil jij ook leren hoe je je eigen verhaal kunt vertellen met een unieke tattoo – voor jezelf of voor iemand anders? Laat me je dan helpen. Voor je het weet kijk je samen met iemand in de spiegel op het moment dat ze de art die jij gezet hebt voor het eerst zien – trust me, dat moment is goud waard!

 

Klaar om je eerste hand poked tattoo te zetten? Klik hier voor het cursusaanbod.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

artandinkgallery draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches