Bestaat er een Tattoo Opleiding? Waar kun je leren tatoeëren? - artandinkgallery

Inloggen / Mijn Account

Bestaat er een Tattoo Opleiding? Waar kun je leren tatoeëren?

Wat zijn Hand Poked tattoos?

Handpoked tattoos (ook bekend als Stick & Poke, en als Handpoked) is een vorm van tatoeëren zonder een tattoo-machine. Het wordt zo genoemd omdat het alleen met de hand is gemaakt: het gaat hier om het gebruik van een scherpe punt (of een stok) en wat inkt en vervolgens prik je herhaaldelijk in de huid en brengt de inkt in de dermis om de gewenste patronen te creëren.

De techniek is niet nieuw, integendeel, het is de oudste vorm van tatoeëren en wordt nog steeds beoefend, zowel binnen als buiten oude, rituele, tribal tradities.

Het moet worden gedaan door ervaren artiesten, maar omdat het zo gemakkelijk op te starten is, doen verschillende mensen het bij zichzelf en bij anderen met weinig tot geen ervaring (en om deze reden noemen sommige mensen deze doe-het-zelf-tatoeages).

Is er een verschil tussen de handpoked tattoos en normale tatoeages?

De stick-and-poke-tattootechniek veroorzaakt minder trauma aan de huid en geneest ook sneller dan machinaal tatoeëren. De reden hiervoor is dat het aantal gebruikte naalden veel lager is: slechts één als het met de hand wordt gedaan in vergelijking met over het algemeen groepen van 5 tot 9 als het machinaal wordt gedaan, soms zelfs meer dan 20, afhankelijk van de behoefte. Vaak laat de handpoke minder korstjes achter en vereist wat minder nazorg in vergelijking met machinale tattoos.

Er is ook een verschil in het aantal keren dat de inkt in de huid wordt ingebracht. Een moderne machine kan tot 3000 keer per minuut door de huid prikken – daar kan een menselijke hand niet eens tegenop. Dit betekent echter niet dat de tatoeage er slechter of beter uit zal zien als hij met de hand is gezet – dat hangt af van de vaardigheid van de artiest – het laat alleen maar zien waarom je minder littekens hoeft te maken als je handpoked.

Vereist het extra vaardigheden van de artiest?

De basis lijkt erg op elkaar: je moet weten hoe je moet tatoeëren, veilig en schoon gereedschap gebruiken en vaardig zijn in het aanbrengen van de inkt in de huid. En dan, als je je wilt specialiseren in handpoke, moet je accepteren dat sommige dingen moeilijker te doen zijn (kleuren, brede vlakken, rechte lijnen, lange stukken, enz.), maar dat de techniek je ook andere sterke punten geeft.

Bestaan er gekleurde handpoke tattoos?

Er bestaan zeker gekleurde handpoked tattoos. Je kunt naast zwart een kleur kiezen en de tatoeage inkleuren, of je kunt ook verschillende technieken toepassen. Handpoke betekent niet dat je je hoeft te beperken tot het gebruik van maar één naald.

Zijn er online cursussen om de Stick and Poke techniek of het handpoked tattooeren te leren?
Ja, je kunt handpoken online leren!

Mijn ervaring is, na het begeleiden van verschillende cursisten of tattoo artiesten in spé, dat online leren een prima start kan zijn.

Wel zal je in de praktijk dan tegen dingen aan gaan lopen. Wat heel normaal is in je leerproces en waardoor je juist zelf ook gaat onderzoeken hoe je het kunt oplossen.

Wat wel heel fijn kan zijn, dit is ook een veel gehoorde pluspunt van cursisten, is dat je in mijn studio praktijkdagen kunt volgen om alle vragen te stellen over alle dingen waar je tegenaan loopt. Zie mij als je mentor die met je mee kan kijken en vanuit haar eigen ervaringen tools kan aanbieden.

Je hoeft het in ieder geval niet alleen te doen!

Kom nú in actie om je droom om tattoo artiest te worden, waar te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voordat je weggaat

Hoe wordt je een selfmade tattoo artiest?

Ontvang 7 cruciale tips die je moet weten! GRATIS

artandinkgallery draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches